Роботизований комплекс для виготовлення взуттєвої устілки - Гордійченко, Олег Володимирович; Ткачук, Андрій Геннадійович; Добржанський, Олександр Олексійович; Богоявленська, Юлія Вячеславівна; Богдановський, Мартін Віталійович (Технічна інженерія, 2024)
У статті розглянуто нову розроблену систему машинного зору для поліпшення технологічних показників роботизованого комплексу поклейки взуттєвої устілки та її інтеграцію в існуючий роботизований технологічний комплекс (РТК). Приведено опис розробленої системи, існуючого технологічного процесу, виконаних поліпшень, оцінку впливу на продуктивність протягом використання. Реалізація у вигляді зовнішнього модуля дає низку переваг, а саме можливість швидкого переобладнання вже існуючих РТК, простоту в використанні і подальшому обслуговуванні, можливість подальшого масштабування. Комплекс системи машинного зору складається з декількох частин таких як: компактна шафа з одноплатним комп’ютером Raspberry PI (RPI) та блоком узгодження рівнів (у тестовій збірці блок реле), виносна usb-камера. Існуючий РТК було виконано на базі промислового робота Kawasaki FS006, проте інтерфейс реалізовано таким чином, що система може бути приєднана до обладнання і інших виробників, оскільки в поточній реалізації навіть не було потреби в модифікації програмної складової промислового робота. Система машинного зору взяла на себе роль звязуючої ланки між вже існуючими компонентами системи.