Шляхи удосконалення процесу обробки плоских поверхонь деталей фрезеруванням - Громовий, Олексій Андрійович; Виговський, Георгій Миколайович; Балицька, Наталія Олександрівна (Технічна інженерія, 2020)
На основі аналізу зростаючих вимог до якості обробки деталей, підвищення надійності їх функціонування розглянуто питання щодо збільшення рівня продуктивності обробки плоских поверхонь деталей за рахунок використання торцевих фрез, оснащених надтвердими матеріалами. Встановлено напрями удосконалення процесу обробки плоских поверхонь шляхом використання нових комбінованих схем обробки поверхонь та удосконалення геометрії різальних частин фрез. Встановлено перспективні напрями створення нових конструкцій торцевих фрез із використанням складних формоутворюючих рухів. Визначено переваги кінематичного перетворення колової траєкторії формоутворюючих рухів різальних та деформуючих елементів, що дає можливість забезпечення рівномірної шорсткості по ширині обробленої поверхні. Запропоновано раціональні режими обробки плоских поверхонь деталей удосконаленими комбінованими методами.