Автоматизація роботи з каталогами товарів партнерів Інтернет-магазину на базі WooCommerce - Коломоєць, Геннадій Павлович; Морщенок, Тетяна Сергіївна (Технічна інженерія, 2019)
У статті наголошено на зростанні популярності ведення бізнесу за моделлю дропшиппінгу, завдяки якій Інтернет-магазини успішно співпрацюють з виробниками товарів, розширюють товарний асортимент та отримують прибуток. При цьому є необхідною робота по постійному та систематичному доданню визначених товарів партнерів в Інтернет-магазин та актуалізації інформації про вже додані товари (ціну, наявність на складі тощо), що потребує значних витрат часу. У статті висвітлюється вирішення актуального завдання автоматизації імпорту та оновлення інформації про товари партнерів Інтернет-магазину, що працює за бізнес-моделлю дропшиппінгу та створений на базі системи керування вмістом WordPress із платформою електронної комерції WooCommerce із використанням плагіна WP All Import. Розроблено програму, яка дозволяє розширити функціонал плагіна WP All Import за рахунок довільної фільтрації визначених товарів за їхніми порядковими номерами в YML-каталозі при імпорті та оновленні в Інтернет-магазині. Це дозволяє реалізувати зручну схему роботи з плагіном, коли товари партнерів для імпорту або оновлення обираються на сайті виробника, а програма визначає їхні порядкові номери в YML-каталозі партнерів по дропшиппінгу за назвами або артикулами товарів. Апробація розроблених програмних засобів протягом 2018–2019 рр. в Інтернет-магазині Elitan (https://elitan.com.ua) довела ефективність їх застосування.